Tips til audition for barn fra en teatermamma

Del gjerne:)

Jeg har en gutt som er begynt på ungdomskolen i år som er levende interresert i teater, film og alt som har med dette og gjøre. Fra han var en ganske liten gutt har det og stå på en scene foran publikum vært noe han verdsetter veldig høyt. Da er og dette og få en mulighet til å være med i en film eller en serie noe som han virkelig har lyst til å oppleve. Vi bor i området rundt Oslo, og har derfor muligheter til å delta på en del av dette – og jeg vil dele litt erfaringer da vi har holdt på med dette en stund.

  • Skal et barn på audition er det veldig viktig at barnet selv vil dette, er motivert – og forberedt på et eventuelt avslag. Snakk mye om hva han/hun skal gjøre, avogtil er det replikker som skal øves på – ofte er det foran flere andre mennesker. Vår erfaring fra denne bransjen er at teatrene her i Oslo gjør en veldig god jobb med disse unge, folketeateret har en veldig bra dialog med dem – og gir raske tilbakemeldinger på om de er med videre eller ikke.
  • Selftapes og bilder må alltid være oppdaterte, barn vokser fort så dette må være så ferskt som mulig.
  • Tenk på hele prossessen som læring, det er alltid erfaringer man kan dra ut av dette. Snakk om dette med poden.
  • Du som voksen er med på å styre dette, det er lett og kanskje overbevise disse unge om at dette må du gjøre – tenk så kult det hadde vært og bli med. Vær sikker på at de takler avslagene, for det blir mange avslag.

Neste innlegg om dette: Statistjobb https://hverdagshelt1.no/2019/10/statist-jobb/

  • Det finnes mange casting sider på facebook man kan følge, og statist.no har en stor side med oppdrag som kan søkes. NRKSuper har en egen audition side, hvor de legger ut når de trenger nye folk. Da er det viktig og huske at disse store, som NRKSuper, gir ikke tilbakemelding med mindre du faktisk er med videre. Det pleier da og så hvilken dato man ikke trenger og vente på svar lengre. Det er tøft for disse unge og gå i disse ukene og vente og vente og kanskje ikke høre noe.
  • Er der en lokal teatergruppe, musikkskole – et eller annet tilbud dere kan benytte, så vil jeg anbefale dette. Da vil de få utforsket interresen sin på et tryggere plan, og vil da få erfaring i forhold til å stå på en scene foran publikum.
  • Jeg har snakket mye med han om at det de ser etter er ikke nødvendigvis hvor flink du er, eller hvor pen du er – men hvordan du passer inn i rollen, er du høy nok eller lav nok – mørk hår, lyst hår, langt hår. Personene som har casting ser etter en spesiell type, og det er kanskje ikke akkurat slik du er.

Min sønn var på audtion på Putti Plutti Pott her et år, og kom ganske så langt i prosessen. Men en gutt på samme alder fikk rollen de tydeligvis tenkte på til en av disse to, og reaksjonen fra min sønn var at det var så fint at den andre personen fikk rollen for han hadde så veldig lyst på den. Han andre gutten hadde sett Putti mange ganger, kunne alle dansegreiene og var generelt mer opptatt av akkurat dette.

Men det er ganger vi har vært på audition, og fått så gode tilbakemeldinger – denne passer du bra til, vi kontakter deg senere idag. For deretter og få avslag, da det kom en person etterpå som passet litt mer til det de så etter. Den  er litt tøffere og svelge for en liten gutt.

Statisroller er gøy og være med på, men du ender ofte opp med 10 sekunder på skjermen – det er ikke så veldig mye. Men erfaringen er grei og ta med videre, og da tjener de en liten slant og.

Så mens vi venter på hovedrollen i den neste store norske filmen er det viktig og ha gode hverdagsaktiviter og venner, og et litt edruelig syn på at dette er en veldig veldig tøff vei og gå, så det er greit og ha fokus på vanlig skole og karakterene der og andre muligheter 😉